Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. Aangejaagd door onvrede over het stikstofbeleid gaan Brabantse boeren woensdag weer massaal per trekker naar Bilthoven en Den Haag om te protesteren. Hoe grimmig de sfeer daarbij zal zijn, is een legitieme vraag, nadat boze boeren in Groningen maandag de deur van het provinciehuis eruit reden. Arno Verschuren, veehouder uit de omgeving Zundert: "Daar zijn mensenlevens in gevaar gebracht. Daar staan we natuurlijk niet achter. Als we daarvoor op pad gaan, blijf ik thuis."
  2. 500 meter zit melkveehouder Ard van Calis af van de Limburgse grens. Hij kan het dak van zijn Limburgse buurman zien en het weggetje ernaartoe. De boeren zitten dicht bij elkaar, maar de verschillen in regels kunnen niet groter zijn. "Hij kan doorgroeien, ik kan helemaal niks."
  3. De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag een man uit Westervoort in Gelderland veroordeeld tot twee jaar cel voor ontucht met een meisje uit Luyksgestel. Het slachtoffer was destijds 13 jaar oud. De man had seks met haar. Ook onttrok hij het kind aan het ouderlijk gezag.
  4. De 'Heksenboom van Zwarte Kaat' in Bladel maakt nog kans om Boom van het Jaar te worden, maar zou het dankzij een fanatieke campagne in Rotterdam wel eens kunnen gaan afleggen tegen de Rotterdamse inzending. Tot grote spijt van Rob Raijmakers van Landgoed Ten Vorsel die hoopt dat Brabanders tijdens de eindsprint achter ‘hun’ boom gaan staan.
  5. De politie is op zoek naar slachtoffers van een man die in Helmond willekeurige mensen heeft geslagen. Dat gebeurde onder meer op de President Rooseveltlaan en vlakbij de Veestraatbrug. De politie zoekt ook getuigen.
  6. Ze zitten op de helft, de Eindhovense racers van de World Solar Challenge in Australië. Het team van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) gaat op de derde dag van de race met hun gezinsauto Stella Era aan kop in de Cruiser Class, gevolgd door teams uit Duitsland, Australië en China.
  7. De politie heeft maandagavond in Bureau Brabant beelden laten zien van de reconstructie van het scooterongeluk in Eindhoven waarna Bep van de Langenberg (66) overleed. De bestuurder van de auto die haar aanreed, reed na het ongeluk door en heeft zich nooit gemeld. Beps zoon Ger Hendrikx riep in de uitzending de verdachte op om zich alsnog te melden.
  8. 15 oktober 1944. De geallieerde commandanten komen er steeds meer achter dat een doorbraak bij Woensdrecht noodzakelijk is. Anders kan de haven van Antwerpen niet veilig in gebruik worden genomen. Aan de andere kant van Brabant, bij Overloon, vecht Ken Mayhew en hij raakt gewond. Later zou hij een beroemdheid worden.
  9. De topontwerpers Viktor & Rolf staan dit jaar aan de wieg van de kerstcollectie ‘Jingle Bows’ van de HEMA. Viktor Horsting uit Geldrop en Rolf Snoeren uit Dongen zijn vooral bekend van hun opvallende kledingontwerpen. Voor het warenhuis maken zij een volledige collectie kerstspullen van kerstballen, servies, kerstkleding tot en met een rompertje voor de jongste kerstvierders.
  10. ‘Een bittere nasmaak.’ Dat gevoel overheerst maandag bij de organisatie van de Verspeeks Goeie Gasten ATB-tocht in Valkenswaard. Zondagavond gingen twee deelnemers aan die tocht na afloop op weg naar huis hard onderuit. De ene op de Maastrichterweg en de andere in de Emmalaan.
Created by LINELABOX