Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. Ymy Tran kan het een dag later nog niet goed onder woorden brengen. Vlakbij haar nagelstudio in Helmond vond maandagmiddag de schietpartij plaats waarbij een 15-jarig meisje en een peuter gewond raakten. 'Het was echt verschrikkelijk om te zien.'
  2. Door de sneeuwval van dinsdagmiddag stonden een heleboel mensen in de file. Door de drukste avondspits ooit deden automobilisten veel langer over de reis dan ze normaal doen. Met alle gevolgen van dien: "Ik zou mijn boek promoten in Groningen, maar ik ben maar omgedraaid", zegt dartskenner Arjan van der Giessen.
  3. De sneeuw heeft dinsdagmiddag en -avond voor grote problemen gezorgd op de Brabantse wegen. Bestuurders pasten de snelheid aan en reden langzaam, waardoor er files ontstonden. Vooral in het oosten van de provincie was het druk. In en om Eindhoven stond het lange tijd het overal stil, en op de A58 tussen Tilburg-Centrum en knooppunt Batadorp bij Eindhoven had het verkeer te maken met een file van 21 kilometer, dat is nagenoeg de hele weg. Tegen zeven uur werden de files langzaam maar zeker korter.
  4. "Ik was goed pissed", zegt studente werktuigbouwkunde Kim Verheijen. "Het waren pittige tentamens en die moeten nu opnieuw." De Fontys Hogeschool in Eindhoven had de afgelopen week een door-de-grond-zak-momentje na een fout met een aantal tentamens op drie opleidingen. Daardoor konden enkele studenten de tentamens vooraf al inzien. 700 studenten moeten nu hun tentamen opnieuw maken.
  5. Een 19-jarige vrouw moet twee jaar de cel in voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een Jumbo-filiaal in Eindhoven, waar ze werkte als kassière. Ze zou de twee overvallers hebben geholpen en ze heeft zelf geld uit de kassa gehaald.
  6. De Philharmonie Zuid-Nederland doet na september geen voorstellingen meer op scholen. Het orkest legt de schuld daarvoor bij de provincie die een half miljoen subsidie bij de Philharmonie weghaalde. Het Brabantse CDA steunt het orkest en heeft vragen gesteld in Provinciale Staten; de partners van het orkest zijn boos over het besluit.
  7. Het 15-jarige meisje dat maandagmiddag als omstander werd geraakt bij de beschieting van een auto in Helmond, is inmiddels weer thuis. Maar bij haar school zit de schrik er nog altijd goed in, vertelt directeur Rob Aarts van het Dr.-Knippenberg College.
  8. Hoe sterk voel je je verbonden met je woonplaats, regio of provincie? Of voel je je vooral verbonden met Nederland, Europa of het geboorteland van je ouders? Spreek je thuis een dialect of een andere taal dan het Nederlands? Waar ben je trots op of waar schaam je je voor? Omroep Brabant wil het graag weten en doet onderzoek samen met de NOS en de andere regionale omroepen.
  9. Het heeft even geduurd, maar na ruim een maand winter is het eindelijk zover: er kan weer geschaatst worden op natuurijs. Op het Buntven bij Deurne waagden zich dinsdagochtend de eerste fanatiekelingen op het harde water.
  10. De man die maandagmiddag werd opgepakt voor de schietpartij in Helmond, is weer vrijgelaten. Hij heeft niets met de schietpartij te maken, laat de politie weten. Het onderzoek gaat verder.
Created by LINELABOX