Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. De eikenprocessierupsplaag teistert Brabant al wekenlang en zorgt voor veel ongemak. Talloze mensen hebben last van bultjes en jeuk op de armen, benen en in de nek, veroorzaakt door de brandhaartjes van de rups. Mentholgel geeft verlichting, zo blijkt. Maar het goedje is inmiddels bijna nergens meer verkrijgbaar.
  2. Ze is in tranen en heel emotioneel als ze haar verhaal doet. Het voormalige baasje van hond Spikey ontdekte maandagavond dat het dier, waar ze tien dagen geleden afstand van had gedaan door gezondheidsproblemen, in het Leenderbos was gevonden, vastgebonden aan een boom. "Ik vind het verschrikkelijk, dit gaat me echt aan het hart."
  3. De bekende drugscrimineel Janus van Wesenbeeck stond maandag plotseling voor de deur van het hoofdbureau van de politie in Eindhoven. Hij meldde zich als 'Ferry Bouman', de hoofdpersoon in de succesvolle Netflixserie Undercover. Van Wesenbeeck kwam langs omdat hij op een opsporingslijst was gezet door de politie. De politie bevestigt het verhaal.
  4. Wat begon met een papiertje bij receptie en het toiletgebouw, liep maandagavond uit op één groot Oranjefestijn. 't Brabants WK Buske heeft de gemeentelijke camping in Rennes compleet op zijn kop gezet door een Brabantborrel te houden. "Het enige wat nog mist, is worstenbrood!"
  5. In het Leenderbos bij Heeze hebben boswachters een hond aangetroffen die vastgebonden was een boom. Zijn baasje is nog niet bekend, hoewel er een paar dagen voor de vondst een hondje op Marktplaats stond dat er sprekend op lijkt.
  6. Het Elkerliek Ziekenhuis is opnieuw onzorgvuldig omgesprongen met persoonlijke gegevens van patiënten. De gegevens werden via de mail verstuurd en niet via een beveiligde lijn.
  7. We hebben een dagrecord te pakken: Het is de warmste 25 juni in ruim veertig jaar. Tegen drie uur was het 34,6 graden in Eindhoven. Het vorige record lag in 1976 en toen was het 34 graden in Volkel.
  8. In Katwijk is dinsdagochtend de Lightyear One gepresenteerd. Het is de eerste gezinsauto op zonne-energie, gemaakt door oud-studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven.
  9. Een crowdfundingsactie om een opleiding in Amerika te betalen. Het leek zo'n goed idee voor Dennis van der Sanden uit Sint-Oedenrode. Hij is een enorm talent op de gitaar en wil daarom naar een speciale, peperdure gitaaropleiding. Alleen.... de crowdfundingsactie bracht maar 300 euro op.
  10. Zondagochtend 26 mei 2019, rond de klok van zes uur. Een nog onbekende man met een gele plastic tas wandelt over de Mathildelaan. Korte tijd later wordt een molotovcocktail in de richting van de ingang van het politiebureau gegooid.
Created by LINELABOX