×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. 'Mama, mama, er zit een slang in de tuin.' Met die waarschuwing renden Flore (8), Sverre (6) en hun vriendinnetje Lile (8) woensdagmiddag hun woning in Eindhoven binnen. Het zal wel, dacht moeder Anneke. "Iets te veel Freek Vonk gekeken". Maar toen ze zelf in de tuin ging kijken, zag ze inderdaad een rood-witte opgekrulde slang in het gras liggen.
  2. “Daisy Mertens from the Netherlands”, acteur Hugh Jackman maakte woensdagnacht de top 10 voor de Global Teacher Price Awards bekend. Mertens is docent van De Vuurvogel in Helmond en was al de beste juf van Nederland.
  3. Boos, teleurgesteld, verrast. PSV heeft geen goed woord over voor een actie van voetbalbond KNVB, die besloot een eredivisieduel van concurrent Ajax te verplaatsen. De club vreest voor competitievervalsing en heeft officieel bezwaar aangetekend.
  4. Wie rond etenstijd gratis gerechtjes uitdeelt, kan op een hoop belangstelling rekenen. Tijdens de opening van Dadawan liet het restaurant in Eindhoven zijn bezoekers gratis vijf verschillende gerechtjes proeven. En dat leverde een enorme rij op. Het pand is lange tijd verbouwd maar werd woensdag feestelijk geopend.
  5. Onderzoekers Patricia Dankers en Dan Jing Wu van de Technische Universiteit Eindhoven hebben levende, menselijke cellen op 3D-geprinte vaasjes laten groeien. In samenwerking met kunstenaar Hongjie Yang zijn drie kleine, Delfts blauwe vaasjes gemaakt. Het zijn kunstobjecten, om te laten zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk wordt: "We hopen dat we bijvoorbeeld een kloppend hart kunnen maken."
  6. Twee mensen dachten woensdagmiddag langs de A2 bij Eindhoven wel een lift te kunnen krijgen. Die kregen ze, maar het was niet de lift waar ze op gehoopt hadden. Ze werden namelijk opgehaald door een politiewagen.
  7. De 22-jarige man die politieagent Martin van Els uit Helmond in zijn hals stak, is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel en tbs. De agent overleefde de steekpartij maar net. Volgens de rechter had de steekwond dodelijk kunnen zijn. Er was zes jaar cel met tbs geëist.
  8. Twee broers van 61 en 54 zijn woensdagmorgen door de politie van hun bed gelicht omdat ze verdacht worden van meerdere inbraken. De verdachten maakten de afgelopen maanden veel slachtoffers. De politie denkt dat de mannen uit Eindhoven en Den Bosch verantwoordelijk zijn voor zeker zes woninginbraken.
  9. Om het geluid van voorbijrazende treinen iets meer te dempen, worden er komende maanden op verschillende plekken in Brabant raildempers aangelegd. In totaal gaat het om ongeveer 100.000 stuks die grotendeels met de hand worden gemonteerd.
  10. De documentaire Schapenheld heeft donderdag zijn Brabantse première op het DOCfeed festival in Eindhoven. De film van Ton van Zantvoort uit Heesch gaat over de traditionele Goirlese schaapherder Stijn Hilgers.
Created by LINELABOX