×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. Het was even spannend en er was druk overleg nodig, maar uiteindelijk kregen de organisatoren van het paasvuur in Budel zaterdagochtend goed nieuws. Het paasvuur kon zaterdagavond doorgaan. Dit in tegenstelling tot veel paasvuren in het noordoosten van Nederland en dat in Westerbeek. Die werden afgelast vanwege de droogte.
  2. Door een bermbrand bij Best is het treinverkeer tussen Eindhoven en Boxtel zaterdagavond tijdelijk gestaakt. Dat melden Prorail en de NS. Ook in andere plaatsen had de brandweer het druk door bosbranden. Vanwege de aanhoudende droogte komen volgende week Rijkswaterstaat en de waterschappen bij elkaar om een droogtemonitor te ontwikkelen.
  3. Je bent net een poster van je vermiste kat aan het ophangen als je een brandweerwagen voorbij hoort komen en denkt: misschien zijn die wel op weg naar onze Kaat. Het overkwam haar baasje. De kat zat al enkele dagen bij de schoorsteen op het dak van een huis aan de Bosheuvel in Best.
  4. Twee motorrijders zijn zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een botsing met auto in Eersel. De man en vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is aangehouden.
  5. De vrouw die vrijdagnacht in haar huis in Riethoven door drie gemaskerde mannen werd overvallen, heeft zich 'dapper' verweerd. Het lukte haar om de overvallers de deur uit te werken.
  6. Drie gemaskerde mannen overvielen vrijdagnacht een huis aan de Molenstraat in Riethoven. Ze eisten geld en bedreigden de bewoonster met een wapen.
  7. Een onoverzichtelijke oversteekplaats, te hard rijdende auto’s of een gevaarlijk kruispunt: waar in jouw omgeving is het gevaarlijk in het verkeer? Vanaf vandaag kun je het bij Omroep Brabant melden via het Meldpunt Onveilig Verkeer.
  8. Een gevangenisstraf van een jaar en daarnaast drie jaar niet achter het stuur. Dit hangt een 20-jarige man uit Nuenen boven het hoofd. Volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch heeft hij een dodelijk verkeersongeluk op zijn geweten.
  9. De politie heeft vrijdag een 15-jarige jongen uit Helmond opgepakt. Hij zou jongeren met een mes hebben bedreigd en wilde seksuele handelingen bij hen uitvoeren.
  10. In de toren van het Van Abbemuseum hangen duizend planken en het lijkt wel alsof ze zweven, alsof een draaikolk van hout midden in de lucht plotseling stil is blijven staan. De Supertoll van kunstenaar Tijs Rooijakkers is na jarenlange omzwervingen door Eindhoven in het museum aangekomen. Volgens Tijs zelf 'het mooiste plekje in de stad'.
Created by LINELABOX