Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. De 24-jarige Emma van Boxtel moest donderdagochtend na een lekke band noodgedwongen haar auto langs de weg in Veghel parkeren. Toen ze haar Toyota Aygo in de middag weer wilde ophalen, stuitte ze op de volgende onaangename verrassing. Ze zag hoe twee kinderen haar voertuig compleet vernielden. ''Ze hebben voor duizenden euro's aan schade aangericht.''
  2. Is het Brabantse provinciebestuur gezwicht voor het kabinet of de boeren? Of is er in Brabant sprake van voortschrijdend inzicht nu de boeren negen maanden uitstel krijgen om hun stallen te vernieuwen? Het antwoord op die vraag hangt af van iemands voorkeur.
  3. Zijn liefde voor panda's is 'misschien een beetje doorgeslagen', zo geeft Jasper Spaaij (20) uit Deurne toe. Maar voor deze afgestudeerd dierverzorger komt een droom uit. Volgende week vertrekt hij naar China om daar zijn lievelingsdieren te verzorgen in het pandacentrum in Chengdu. Van kleins af aan is Jasper verliefd op panda's.
  4. Op het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel zijn meerdere nepwapens gevonden. Dat bevestigt de rector van de school, Joris Hermans. De balletjespistolen werden gevonden tijdens een kluisjescontrole.
  5. Dierenambulance Brabant Zuid-Oost is naarstig op zoek naar donateurs van isoboxen. Deze 'winterhuisjes' van piepschuim worden weggezet op bepaalde plekken in onze provincie en moeten zwerfkatten de winter door helpen.
  6. Ze zijn met zijn negenen. Ze zijn allemaal vrouw én ze hebben een missie. De vuurwerkvrouwen willen vechten voor het behoud van de vuurwerktraditie in Nederland. "Want van al die verhalen die de ronde doen over vuurwerk klopt helemaal niets!"
  7. Al bijna zesduizend mensen hebben gestemd op hun favoriet voor de titel Brabander van het Jaar 2019. Heb jij je stem nog niet uitgebracht? Het kan nog!
  8. Een kerstdiner hoeft niet alleen voor mensen te zijn. Ook onze huisdieren verdienen een lekkere maaltijd tijdens de feestdagen. Daarom komt Dierenziekenhuis Eindhoven met een heus kerstdiner voor honden op zondag 15 december.
  9. De Poolse oorlogsveteraan Roman Figiel (93) werd bejubeld en bedankt tijdens de 75e herdenking van de bevrijding van Breda. Amper twee maanden later zit hij alleen op de bank naar buiten te kijken, hopend op bezoek. Het verhaal van Omroep Brabant over de eenzame held uit Breda riep veel reacties op. Om hem deze decembermaand een hart onder de riem te steken is Omroep Brabant een kaartenactie begonnen.
  10. Door dichte mist op Eindhoven Airport konden deze week meerdere vluchten niet vertrekken of landen. De afgelopen dagen zijn er daarom 1300 reizigers opgevangen in hotels. Maar hoe zit dat nou precies, wie vergoedt wat en wanneer? Nou, zo blijkt weinig verrassend, ‘dat ligt eraan’.
Created by LINELABOX