Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. In Neerkant zijn de afgelopen maand twee Aziatische tijgermuggen gespot. De gemeente Deurne, waar Neerkant onder valt, heeft dit vrijdag bekend gemaakt. De mug kan tropische infectieziekten overdragen, al is de kans hierop in ons land niet groot.
  2. Na maanden bouwen naderen de zestien wagens van theaterparade de Brabantsedag in Heeze hun voltooiing. Deze zaterdag moeten de bouwers nog flink aan de slag met de laatste boutjes en moertjes. Met pleisters op het voorhoofd en blaren op de vingers.
  3. Heeze staat zondag weer in het teken van de Brabantsedag. Het is de 62e editie alweer. De Brabantsedag begon in 1958 als een stoet van boerenkarren door de straten van Heeze en groeide door de jaren uit tot een Brabants fenomeen. Bekijk in de video hieronder de Brabantsedag door de jaren heen.
  4. Wonen op een campus is niks bijzonders voor de Technische Universiteit in Eindhoven. Zeker tien jaar wonen er al studenten in spaceboxen of appartementen op het universiteitsterrein. Vanaf half september gebeurt dit ook op grond van de Tilburg University. Tegen die tijd is een leegstaand pand van de universiteit omgezet in een complex van bijna honderd kamers voor buitenlandse studenten.
  5. Een jonge zwarte kat had het geluk donderdagmiddag niet aan zijn kant. Het beestje had zich verstopt onder de motorkap van een auto die geparkeerd stond aan de Grote Aard in Veldhoven. Toen de bestuurder korte tijd later met de auto vertrok, kwam het katje vast te zitten. Een toevallig passerende heftrukchauffeur stak de helpende hand toe en bevrijdde het beestje.
  6. Brabant is een dynamische provincie. Ook dit weekend zijn we weer volop in beweging. We doen veel op de fiets en beweging is ook belangrijk bij de Brabantsedag. Het 24-uur Solexrace Festival is niet alleen bewegen op een solex, het is ook kijken en genieten.
  7. Een golf aan protesten en hoogoplopende emoties. De plannen om vliegbasis De Peel weer in gebruik te nemen vallen slecht in het oosten van onze provincie. Tussen de vierhonderd en vijfhonderd officiële bezwaren werden tot nu toe ingediend bij het ministerie van Defensie. Omwonenden van de vliegbasis maken zich ernstige zorgen: "Ik ben bang dat het hier niet meer te doen is."
  8. Anti-islambeweging Pegida gaat zondag voor het eerst op het Stadhuisplein in Eindhoven demonstreren. Dit bevestigt voorzitter Edwin Wagensveld. Voorheen ging Pegida nooit akkoord met deze locatie. Burgemeester John Jorritsma heeft vrijdag toestemming gegeven voor de demonstratie in het centrum.
  9. Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelbus op de Zuid-Om, de N272, in Gemert zijn vrijdagochtend drie mensen gewond geraakt. Het gaat om de vrachtwagenchauffeur, de bestuurder van het busje en nog iemand die in het busje zat. De slachtoffers zaten bekneld in hun voertuigen.
  10. De stank van mestverwerker Den Ouden frustreert niet alleen de Helmondse wijk Brouwhuis, maar ook wethouder Antoinette Maas van GroenLinks. Volgende week gaat ze daarom op bezoek bij het bedrijf. "Eigenlijk heb ik mezelf laten uitnodigen." Want in de ogen van de wethouder zit er weinig beweging in het bedrijf als het gaat om een oplossing voor de stank. "De buurt vecht tegen de bierkaai."
Created by LINELABOX