Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De boerenprotesten met tractoren leiden woensdag tot veel problemen op de Nederlandse snelwegen. Vooral rond de stad Utrecht lopen veel wegen vast. Rijkswaterstaat roept boeren op niet de wegen te blokkeren en rechts te blijven rijden met de tractoren. Normaal verkeer krijgt het advies de reis uit te stellen.
  2. Een grote groep boeren demonstreert woensdag opnieuw tegen de stikstofmaatregelen. Ze beginnen hun actie 's ochtends in de gemeente De Bilt, nabij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en rijden rond het middaguur door naar Den Haag. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
  3. De boerenprotesten beginnen woensdag op een uitzonderlijke plek: in De Bilt, nabij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat doen ze omdat de wetenschap die aan de stikstofmaatregelen ten grondslag ligt, niet zou deugen. Daarom moeten de stikstofmaatregelen volgens de boeren worden herzien.
  4. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  5. Het is dinsdag precies een half jaar geleden dat de brand in de Notre-Dame begon, maar de restauratie is nog steeds niet echt gestart. Het doel is om de kathedraal binnen vijf jaar weer open te stellen voor publiek. Het werk loopt echter al maanden vertraging op.
  6. Het dodental als gevolg van de tyfoon Hagibis in Japan is woensdag gestegen naar 74. Meer dan 220 personen zijn gewond en 12 mensen zijn nog vermist, meldt de lokale omroep NHK.
  7. De politie in Amsterdam gebruikte jarenlang gemeentecamera's bij milieuzones om te controleren of criminelen de stad betraden. Dat meldt Trouw woensdag, op basis van adviezen van de gemeentelijke privacycommissie en adviesbureau PBLQ aan het stadsbestuur.
  8. Woensdag begint met opklaringen, waarna de bewolking vanuit het zuidwesten weer toeneemt. Op steeds meer plekken kan het gaan regenen.
  9. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ouders ontvangen van de Britse tiener die in augustus in Engeland werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw. Dat meldt BBCwoensdag.
  10. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo reizen woensdag af naar Turkije. Daar zullen ze bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aandringen op een onmiddellijk staakt-het-vuren in Syrië en een akkoord tussen de in het gebied strijdende partijen.
Created by LINELABOX