Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Het filerecord in Nederland is dinsdagavond verpletterd. Met 2.287 kilometer was het de drukste spits ooit volgens de ANWB. In de oostelijke helft van het land, waar een sneeuwgebied overheen trok richting het oosten, was urenlang sprake van een verkeerschaos.
  2. De bedrijfsleider van een supermarkt in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is uit zijn coma ontwaakt, nadat zijn supermarkt COOP zaterdagavond werd overvallen en hij werd neergestoken.
  3. Nieuwe Revu heeft journalist Peter Blasic voorlopig op non-actief gesteld nadat de hoofdredactie door De Groene Amsterdammer is geconfronteerd met het vermeende plagiaat dat de journalist zou hebben gepleegd.
  4. De stoffelijke resten die zaterdag werden aangetroffen in een koffer aan de Zuider IJdijk in Amsterdam zijn van een vrouw van vermoedelijk tussen de twintig en vijftig jaar oud.
  5. De gemeente Den Haag heeft zich niet aan haar eigen afspraken gehouden bij de opbouw van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp tijdens Oudjaarsnacht, blijkt dinsdag uit het openbaar gemaakte convenant tussen de gemeente, politie, bouwers en veiligheidsregio's.
  6. De eerste stukken stukken vlees van afgeschoten herten uit de Oostvaardersplassen zijn te koop. Het is voor poeliers, restaurants en de consument mogelijk om een volledig hert aan te schaffen. Een deel van de afgeschoten dieren blijft achter in het gebied als voedsel voor andere dieren zoals de raaf. En omdat besloten is dat de dieren sowieso afgeschoten moeten worden, kun je volgens Staatsbosbeheer het vlees beter ter consumptie aanbieden dan te vernietigen.
  7. De politie heeft dinsdag een 21-jarige man uit Helmond opgepakt in verband met de schietpartij van maandagmiddag in Helmond. Bij dat incident raakten een peuter van twee jaar en een vijftienjarig meisje gewond.
  8. De Tweede Kamer kan op 13 maart, dus nog voor de provinciale verkiezingen, kennisnemen van de doorrekeningen van het ontwerp-klimaatakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
  9. Het aantal varkens in Nederland is volgens Varkens in Nood veel hoger dan tot nu toe bekend. Jaarlijks worden hier 2,3 miljoen varkens meer gefokt dan de officiële cijfers melden, blijkt uit berekeningen van de dierenrechtenorganisatie.
  10. Sneeuwbuien trekken dinsdag van het zuidwesten naar het noordoosten van Nederland. Steden, dorpen en landschappen kleuren gestaag wit. Plaatselijk valt er 3 tot 5 centimeter sneeuw. De mooiste beelden op een rij.
Created by LINELABOX