Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Roger Stone, de voormalige adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, hoeft toch niet de gevangenis in. Trump heeft zijn straf kwijtgescholden, heeft het Witte Huis in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt. Zijn veroordeling blijft wel staan.
  2. De shorttrackwereld is in rouw na de dood van Lara van Ruijven. De wereldkampioene op de 500 meter overleed vrijdag op 27-jarige leeftijd in een ziekenhuis in het Franse Perpignan aan de gevolgen van een auto-immuunziekte.
  3. Het kabinet heeft de afgelopen maanden talloze maatregelen aangekondigd om de uitbraak van het COVID-19-virus in te dammen. Maar nu er versoepelingen plaatsvinden, is het soms lastig te begrijpen waarom het ene wél weer mag en het andere nog niet. Het ministerie van Volksgezondheid geeft in gesprek met NU.nl tekst en uitleg.
  4. In de Week van NU bespreken presentator en hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en de redactie het nieuws op NU.nl.
  5. Den Haag wil in de gemeente een nationaal monument ter herdenking van de genocide in Srebrenica plaatsen. De mogelijkheden daartoe worden momenteel onderzocht, meldt burgemeester Jan van Zanen zaterdag.
  6. Op 11 juli 1995 wordt de door Nederlandse VN-troepen beschermde enclave Srebrenica in Bosnië en Herzegovina ingenomen door het Bosnisch-Servische leger. Achtduizend moslimmannen en -jongens worden onder bevel van Mladic gedood. Het drama is 25 jaar later nog een open wond.
  7. Het gaat snel bergafwaarts met de economie van Curaçao sinds er coronamaatregelen van kracht zijn. Het wegblijven van toeristen leidt tot grote armoede en honger op het Caribische eiland, vertellen lokale hulpverleners in gesprek met NU.nl. Dat er mogelijk geen financiële steun komt vanuit Nederland baart dan ook grote zorgen.
  8. Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen dagen.
  9. Demonstranten in Mali zijn vrijdagavond tijdens grote protesten in de hoofdstad Bamako het gebouw van de staatsomroep ORTM binnengedrongen. Dat meldt BBC News.De omroep werd gedwongen om zijn uitzending te staken en uit de lucht te gaan.
Created by LINELABOX