Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De GGD's hebben sinds vorige week dinsdag 19.326 nieuwe positieve coronatests gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is 43 procent meer meer dan vorige week (13.471).
  2. Op maandagavond hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een overzicht van de maatregelen die dinsdagavond om 18.00 uur zijn ingegaan.
  3. De Amerikaanse president Donald Trump heeft in tien van de afgelopen vijftien jaren geen federale inkomstenbelasting betaald. Dat is een van de opvallendste conclusies uit een groot onderzoek van The New York Times, die veel van Trumps financiële administratie in handen kreeg. NU.nl-verslaggever Matthijs le Loux legt uit hoe het zit.
  4. Het gebruik van opioïden is in 2019 voor het eerst in jaren afgenomen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal recepten voor deze zware pijnstillers met 6,4 procent is gedaald ten opzichte van 2018.
  5. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag tbs met dwangverpleging geëist tegen de volgens hen volledig ontoerekeningsvatbare Ergün S. voor het doodsteken van een man en vrouw in een bioscoop in Groningen in 2019. Volgens het Pieter Baan Centrum (PBC) handelde S. in een psychose. Een conclusie die door het OM wordt gevolgd.
  6. De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zullen in de nacht van dinsdag op woensdag echt losbarsten. Dan staan presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden voor het eerst tegenover elkaar in een groot tv-debat. Wat we hiervan mogen verwachten, kan buitenlandverslaggever Matthijs le Loux je vertellen.
  7. De man die vorige week twee personen neerstak voor het oude kantoor van Charlie Hebdo in Parijs, wist niet dat de redactie van het satirische tijdschrift was verhuisd. Hij was van plan het kantoor in brand te steken, meldt de lokale openbaar aanklager dinsdag.
  8. Een jongen die vermist raakte bij de dodelijke tsunami op Sri Lanka in 2004 is na een jarenlange zoektocht opgespoord door zijn moeder, meldt de Sri Lankaanse politie dinsdag.
  9. Jos B. heeft in verklaringen in de jaren tachtig verteld dat hij niet op mannen of vrouwen valt, maar op jonge jongens. Meermalen zou de man hebben gezegd het onder controle te hebben, maar toch wordt hij gelinkt aan meerdere gevallen van misbruik uit die tijd.
Created by LINELABOX