Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Australische brandweer vreest dat de grote natuurbrand die woedt bij Sydney, de grootste stad van het land, nog weken kan duren om te blussen. De staat New South Wales, waar Sydney ligt, kampt met honderd grote branden en naar verwachting gaat de situatie nog verergeren.
  2. Rijkswaterstaat heeft staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer stof uitstoot dan toegestaan.
  3. De 21-jarige Formule 1-coureur Max Verstappen nam vrijdagavondde prijs voor beste inhaalactie van het jaar in ontvangst, tijdens het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie FIA in Parijs.
  4. Tesla-CEO Elon Musk is vrijdag door een jury onschuldig bevonden aan laster, in een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door een Britse duiker. De duiker klaagde de topman aan nadat Musk hem op twitter een "pedo guy" noemde.
  5. Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?
  6. Op het Tahrirplein in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vrijdag zeker veertien demonstranten gedood. Onbekende schutters in burgerkleding openden het vuur vanuit pick-uptrucks. Ruim veertig mensen raakten gewond.
  7. Een Saoediër heeft vrijdagavond (Nederlandse tijd) drie mensen doodgeschoten op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida. Hij volgde daar militaire trainingen bij de Koninklijke Saoedische luchtmacht. Een agent schoot de Saoediër uiteindelijk dood.
  8. Ajax is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen aangelopen. De ploeg van coach Erik ten Hag liet zich in de Johan Cruijff ArenA met 0-2 verrassen door Willem II.
  9. Schaker Igors Rausis is vrijdag door de internationale schaakbond FIDE voor zes jaar geschorst omdat hij tijdens een toernooi zijn telefoon op het toilet gebruikte om te spieken. De Lets-Tsjechische speler raakte tevens zijn titel als grootmeester kwijt.
  10. Vrijdag is de Amsterdamse AEX-index voor het eerst sinds 2001 boven de 600 punten gesloten. De beurskoers eindige op 602,30 punten, met een plus van 1,8 procent.
Created by LINELABOX