×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Acteur Edwin Jonker, zangeres Edsilia Rombley en Martijn Krabbé spelen dit jaar de hoofdrollen in het jaarlijkse muziekevenement The Passion. Ze vertolken respectievelijk de rollen van Maria, Jezus en de verteller.
  2. De Talibanleider mullah Omar verbleef jarenlang in de Afghaanse provincie Zaboel en woonde lange tijd zelfs dichtbij een Amerikaanse militaire basis in die regio. Dat staat in het nieuwe boek van journalist Bette van Dam.
  3. Lerares Daisy Mertens van basisschool de Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.
  4. Zeker 56 mensen zijn omgekomen bij een grote brand in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het dodental gaat volgens de autoriteiten nog flink oplopen.
  5. Een luitenant van de Amerikaanse kustwacht uit de staat Maryland is vorige week in Washington DC gearresteerd op verdenking van het plannen van terroristische aanslagen.
  6. Michael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump legt op woensdag 27 februari een openbare getuigenis af in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
  7. Presentator van Fox News Tucker Carlson heeft de Nederlandse journalist en historicus Rutger Bregman in een interview een 'idioot' genoemd. Dat blijkt uit videobeelden die woensdagavond zijn vrijgegeven door platform NowThisNews.
  8. Verslaggevers Joost Nederpelt en Mark Leene blikken terug op dag drie van de testdagen in Barcelona.
  9. De KNVB heeft Ajax-PEC Zwolle van zaterdag 2 naar woensdag 13 maart verschoven om de Amsterdamse club de gelegenheid te geven zich optimaal voor te bereiden op het Champions League-duel met Real Madrid van 5 maart. Ajax' concurrent PSV en PEC tekenen bezwaar aan tegen het besluit.
  10. Overleg over de patstelling rond het Brexit-akkoord tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft woensdag niet tot een doorbraak geleid.
Created by LINELABOX