Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Oranjevrouwen zijn dinsdag in de achtste finales van het WK ontsnapt aan uitschakeling. Japan was sterker in het Roazhon Park in Rennes, maar door een benutte penalty vlak voor tijd van Lieke Martens werd met 2-1 gewonnen.
  2. Uit het nieuwe onderzoek 'Denkend aan Nederland' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat Nederlanders het eens zijn over dingen die "typisch Nederlands" zijn. Het onderzoeksinstituut sprak twee jaar lang met duizenden Nederlanders over de nationale identiteit.
  3. Het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije is terug in de top-50 van de wereld. Op de lijst die het Britse uitgeverij William Reed Business Media jaarlijks publiceert, steeg de onderneming van Jonnie en Thérèse de Boer van de 51e naar de 46e plaats. In 2017 stond het restaurant op plaats 34 in de lijst.
  4. In het Overijsselse Overdinkel is dinsdagavond een 7-jarige jongen verdronken. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.
  5. Maarten van der Weijden heeft in de afgelopen week ruim 5,1 miljoen euro opgehaald met zijn elfstedenzwemtocht. Dat maakte Van der Weijden dinsdag bekend bij het televisieprogramma M. De opbrengsten van zijn elfstedenzwemtocht gaan naar kankeronderzoek.
  6. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vindt het voorstel van Kinderombudsman Margrite Kalverboer, die pleit voor een onafhankelijke commissie die moet gaan onderzoeken onder welke voorwaarden Nederlandse kinderen van IS-aanhangers kunnen terugkeren naar Nederland, “niet realistisch”.
  7. Jasper Cillessen verruilt FC Barcelona voor Valencia. De dertigjarige doelman tekent naar verluidt een contract voor vier jaar tot de zomer van 2023 bij de Spaanse subtopper.
  8. De storing van maandag in het netwerk van KPN is waarschijnlijk veroorzaakt door een softwarefout. Het vermoeden daarvoor is "zeer sterk", laat een woordvoerder van KPN dinsdag aan NU.nl weten na een blogbericht van de provider.
  9. De Amerikaanse president Donald Trump heeft Iran dinsdag bedreigd met grootscheepse militaire vergelding als Teheran "ook maar iets Amerikaans" aanvalt.
  10. Een luchtballon moest maandag noodgedwongen landen op het Cole Porterplantsoen in de Utrechtse wijk Terwijde. De ballonvaarder gooide een touw naar beneden en riep omstanders om hulp. De luchtballon moest vermoedelijk landen omdat het windstil werd.
Created by LINELABOX