Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De kans is groot dat eind augustus de boeken ingaat met een regionale of zelfs landelijke hittegolf. Het eerste lijkt vrijwel zeker: Weerplaza schat de kans op een hittegolf in het zuidoosten van Nederland inmiddels op meer dan 90 procent. De kans op een landelijke hittegolf daarentegen is vooralsnog 50 à 60 procent, aldus het weerbureau.
  2. NASA-astronaut Anne McClain zou vanaf een computer aan boord van het internationale ruimtestation (ISS) de betalingen van haar ex-vrouw in de gaten hebben gehouden, zo meldt The New York Timeszaterdag. Voor zover bekend is dit de eerste mogelijke in de ruimte gepleegde misdaad.
  3. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag een decreet uitgevaardigd dat het mogelijk maakt om het leger in te zetten bij de bestrijding van de branden die momenteel in het Amazonegebied woeden. Dat liet hij vrijdag (lokale tijd) weten tijdens een televisietoespraak.
  4. Het grootste blusvliegtuig ter wereld is vrijdag ingezet bij branden in het Amazonegebied van Bolivia. De Boeing 747 SuperTanker kan 70.000 liter blusmiddel meenemen.
  5. Een longpatiënt uit de Amerikaanse staat Illinois is afgelopen week overleden door een ziekte die vermoedelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten, meldt ABC News. Dit zou het eerste overlijdensgeval als gevolg van ziekte door elektronische sigaretten zijn.
  6. In de Zuid-Franse kustplaats Biarritz vindt van zaterdag tot en met maandag de 45e G7-top plaats, een jaarlijkse bijeenkomst van de zeven grote industrielanden plus de Europese Unie. Wat kun je de komende dagen verwachten?
  7. Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster, een 21-jarige Haarlemmer die in juli omkwam in Lloret de Mar. Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving hierover door De Telegraaf.
  8. De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen bekeurd nadat zij in een 80 meter hoge hijskraan op de Europaboulevard in Amsterdam waren geklommen.
  9. Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties op een rij.
  10. Noord-Korea heeft zaterdagochtend twee projectielen afgeschoten die korteafstandsraketten lijken te zijn. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt op basis van militaire informatie dat de vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo gelanceerde projectielen in de Japanse Zee terecht zijn gekomen.
Created by LINELABOX