Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - In een bedrijfspand aan de Karel V Singel in Eindhoven is dinsdagavond brand uitgebroken. Eén van de airco’s in het pand vatte vlam, nadat er vermoedelijk kortsluiting was ontstaan.
  2. EINDHOVEN - Meer dan 2500 mensen hebben inmiddels een manifest ondertekend over het Eindhovense SP-raadslid Murat Memis. Onder hen landelijke politieke kopstukken als Klaas Dijkhoff, Rob Jetten en Lodewijk Asscher.
  3. EINDHOVEN - Lex Ernest uit Eindhoven leeft met één oog, maar ziet de dingen in een steeds breder perspectief. Hij wil slachtoffers van misdrijven gaan bijstaan.
  4. EINDHOVEN - Eén van de laatste kleine ondernemers vertrekt volgend jaar maart uit de Piazza: Brandstore 5611 is op zoek naar een andere locatie in het Eindhovense stadscentrum. Niettemin is aan de etalages te zien al sprake van een ‘opheffingsuitverkoop’. Die zal tot 1 maart 2020 duren.
  5. EINDHOVEN - Met een idee om het kapot snijden van een vrachtwagenzeil te verbinden met alarmering in de cabine van een vrachtwagen zijn vijf Fontysstudenten de winnaar geworden van de ASML Junior Innovatie Award.
  6. EINDHOVEN - Winkelcentrum Meerhoven krijgt een nieuwe naam: Terminal M, die verwijst naar het oude vliegveld Welschap dat op deze plek lag. Meer horeca, meer speciaalzaken, nieuwe borden en speeltoestellen moeten het centrum aantrekkelijk maken voor voor meer bezoeker.
  7. EINDHOVEN - Bij graafwerkzaamheden op Strijp-S in Eindhoven is dinsdagmiddag een lichte brandbom uit WOII, gevuld met fosfor gevonden. Naast het verroeste stuk metaal lag een gel-achtige substantie die begon te roken.
  8. Tot verbazing van politie en Openbaar ministerie stond een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, Janus van W., gisteren opeens in het Eindhovense hoofdbureau. Na een gesprek is hij weer vertrokken.
  9. EINDHOVEN - Inwoners van Eindhoven die wat minder goed ter been zijn en zo heel af en toe een dagje of weekend gratis over een scootmobiel zouden willen beschikken, kunnen binnenkort terecht bij de scootmobielpool van de gemeente Eindhoven, WIJEindhoven, Sint-Annaklooster en leverancier Meyra.
  10. EINDHOVEN - Gemeentelijke taal is voor veel inwoners onbegrijpelijk. Niet alleen omdat 15 procent moeite heeft met lezen, maar ook omdat de taal veel te lastig is. Daarom gaat Eindhoven nu experimenteren met een ‘beeldbrief’. In eerste instantie krijgen inwoners van wie het paspoort of de id-kaart verloopt deze brief.
Created by LINELABOX