Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Het Eindhovense kledingbedrijf Santino zet al langer in op duurzaamheid. Nu zelfs met een 100 procent ecologische fiets en de aanplant van nieuwe bomen; in Eindhoven en in Griekenland.
  2. DEN BOSCH - ‘Meesterinbreker’Johan B. (57), krijgt acht jaar cel. De rechtbank vindt 25 inbraken en drie inbraakpogingen bewezen. Het OM had die ten laste gelegd maar zag er in totaal zeker driehonderd met zijn specifieke weldoordachte signatuur. Twee handlangsters krijgen 3,5 en 2,5 jaar.
  3. EINDHOVEN - Het basis- en voortgezet onderwijs staakt volgende week, op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Het is de vierde grote onderwijsstaking sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen en de druk wordt opgevoerd: voor het eerst houden scholen de poorten twee dagen achter elkaar gesloten.
  4. EINDHOVEN - Een boze brief van de LPF-fractie in Eindhoven aan het college van B en W laat zich lezen als een oorlogsverklaring aan burgemeester John Jorritsma.
  5. EINDHOVEN/HELMOND - Vier scholen in de regio hebben maandagochtend het predicaat Excellente School 2019 gekregen: de Helmondse basisscholen Mondomijn en IKC Trudo en de Eindhovense middelbare scholen Stedelijk College en Eckartcollege, beide voor de afdelingen vmbo g/t, havo en vwo.
  6. EINDHOVEN - Omwonenden van de Draaiboomstraat in Strijp maken bezwaar tegen het plan voor 13 woningen van CPO Philipsdorp. De buurtbewoners zijn vooral boos omdat ze hun achterom dreigen te verliezen.
  7. EINDHOVEN - Enorme glazen lichtbakken aan de gevel zijn de blikvangers van het volledig verbouwde C&A-pand op de hoek van de Demer en het 18 Septemberplein in Eindhoven.
  8. EINDHOVEN - Anne van Hees richtte een jaar geleden in Eindhoven de ADHD Academie voor vrouwen op. Naast personal- en jobcoaching kunnen de vrouwen vanaf 1 maart ook voor die coaching op internet terecht. In september start de academie een jaarprogramma.
  9. DEN BOSCH - De man die op nieuwjaarsochtend 2019 een Helmonder met een schroevendraaier in diens oog stak ‘deed dat niet bewust’. Hij sloeg hem, en had het ding in zijn hand. Het OM zag echter dat hij terugkeerde naar het slachtoffer om hem voor een tweede keer te lijf te gaan. Dat maakt het zeker geen zelfverdediging maar een poging doodslag, die hem zes jaar cel moet kosten.
  10. In het zuidoosten van het land was het vanochtend erg mistig. Dat leverde op Eindhoven Airport enige vertraging op. In het hele land werd door het KNMI code geel afgegeven voor lokale gladheid.
Created by LINELABOX