×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Bij een ruzie in een appartement op de Boutenslaan in Eindhoven is woensdagavond een vrouw gewond geraakt. Zij is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een man is geboeid door de politie afgevoerd.
  2. EINDHOVEN - Met gevoel voor drama zou je LU Lampuniek het eerste slachtoffer kunnen noemen van de herinrichting van de Vestdijk in Eindhoven. De lampenwinkel heeft woensdag het bord uitverkoop opgehangen: per 1 mei stopt eigenaar Johan Kooijman met de zaak. De werkzaamheden voor zijn deur hebben hem te veel klanten gekost.
  3. EINDHOVEN – Enkele honderden mensen hebben woensdagmiddag gebruik gemaakt om bij de opening van fusionrestaurant Dadawan in de Heuvel gratis te eten. Dat is de openingsstunt van het restaurant, dat voornamelijk Koreaanse en Hawaiiaanse gerechten serveert.
  4. BEST - In het water van recreatieplas Aquabest aan de Ekkersweijer in Best is maandagochtend een overleden man aangetroffen. Het lichaam is van een 26-jarige man uit Sint-Oedenrode. Dat meldt de politie. Het lichaam lag volgens de politie mogelijk al enkele dagen in het water. Er is geen sprake van een misdrijf. De politie heeft het onderzoek woensdag afgesloten.
  5. EINDHOVEN - Binnen twee weken ligt er een panklare oplossing op tafel voor de juridische problemen waar de Stichting Cultuur Eindhoven mee te kampen heeft. ,,We hebben al een denkrichting, maar die laten we eerst juridisch nog toetsen", zo laat cultuurwethouder Monique List (VVD) de gemeenteraad weten. ,,Pas na die second opinion komen we met de oplossing naar buiten.”
  6. EINDHOVEN - Eigenaar Theo Wijnen wil het kantoorpand Biesterweg/Erica-straat verbouwen tot tien appartementen, en niet tot 29 studio's zoals eerder het plan was. Omwonenden blijven tegen, onder meer vanwege het parkeren.
  7. EINDHOVEN - De sluiting in 2017 van coffeeshop De Apotheker op het Stratumseind in Eindhoven was terecht, oordeelt de Raad van State.
  8. EINDHOVEN - Een jammerlijk einde dreigt voor de Lampegatse Kinderoptocht in Eindhoven nu het aantal deelnemers de laatste jaren sterk is teruggelopen. Ooit liepen er honderden kinderen mee maar dit jaar staat de teller op vijf deelnemende loopgroepen. Dat is volgens de organisatie veel te weinig.
  9. EINDHOVEN - Het lijken drie mini Delfts blauwe porseleinen vazen, maar niets is minder waar. De miniaturen zijn ontwikkeld en geprint door onderzoekers van de TU/e en belangrijker nog: ‘half menselijk’. Vanaf woensdag zijn replica’s ervan te zien tijdens een expositie in het beroemde museum Centre Georges Pompidou in Parijs.
  10. EINDHOVEN - Eindhoven wil graag dat er een congrescentrum komt in de stad. Bedrijven die daar interesse in hebben, kunnen zich vanaf nu melden.
Created by LINELABOX