Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Al bijna honderd jaar nemen kinderen in het Eindhovense stadsdeel Acht op 6 december afscheid van Sinterklaas. Die traditie wordt in het hele land populairder.
  2. EINDHOVEN - Hal 10 op het creatief complex Sectie C in Tongelre is voor één keer het domein voor een verkoop-expositie van bijzondere kunst.
  3. EINDHOVEN - De afgelopen maanden hebben buurtbewoners in de wijk Doornakkers hard gewerkt om kaarten te maken. Op de kaarten voor en door bewoners staan nieuwjaarswensen.
  4. EINDHOVEN - Een vrouw is donderdagavond op brute wijze van haar mobiele telefoon beroofd in het centrum van Eindhoven. De man is ervandoor gegaan.
  5. EINDHOVEN - Op Vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagochtend drie F-16's geland. Later vandaag volgen er nog zeven meer. De toestellen zijn tot en met maandag 16 december hier gestationeerd, in verband met een oefening, aldus een woordvoerder van de vliegbasis.
  6. EINDHOVEN - Gemiddeld overlijden er in Nederland dertien mensen per dag na een ongelukkige val, onder wie negen tachtigplussers. De kans dat een oudere sterft door een val is veel groter geworden, het brede aanbod aan valpreventie - ook in de regio Eindhoven - ten spijt.
  7. EINDHOVEN - Annexatie was onontkoombaar. Honderd jaar geleden was Eindhoven met de vijf omliggende dorpen al één groot stedelijk gebied. Maar een chronisch gebrek aan samenwerking leidde tot onderlinge spanningen.
  8. EINDHOVEN - Destructiebedrijf Rendac lag deze zomer onder vuur vanwege aanhoudende stankoverlast. Over dat onderwerp houdt het bedrijf deze week inloopavonden voor omwonenden. ,,We hebben wel iets uit te leggen", zei Richard van Lijssel, technisch directeur van Rendac woensdagavond.
  9. EINDHOVEN - De wildgroei aan shishalounges maar ook het groeiend aantal deelauto's en -scooters vraagt volgens het Eindhovense gemeentebestuur om ingrijpen: de regels worden aangescherpt.
  10. EINDHOVEN - De voetballers van Wodan in Eindhoven geven de strijd nog niet op: ze willen dat hun club in Eindhoven-Noord kan blijven bestaan.
Created by LINELABOX