×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Door een bermbrand langs het spoor bij Best was er zaterdagavond korte tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Boxtel en Eindhoven.
  2. EINDHOVEN - De hoofdrijbaan van de A2 tussen knooppunt Ekkersweijer en Leenderheide was zaterdagmiddag rond 15.30 uur afgesloten door een ongeluk. Ongeveer een uur later was de weg weer open.
  3. EINDHOVEN - Edge Eindhoven, het moderne kantoorgebouw van projectontwikkelaar OVG Real Estate, is een stuk dichterbij realisatie gekomen. De eerste plaatjes van het gebouw aan de Stationsweg zijn online verschenen.
  4. EINDHOVEN - Het had zo mooi kunnen zijn: een educatief minibosje, vlakbij basisschool Fellenoord, midden in de wijk Hemelrijken. Maar de initiatiefneemster durft het uiteindelijk niet aan; de wijk is ‘te gevaarlijk’.
  5. EINDHOVEN - Het tekort aan hightech- personeel in Zuidoost-Brabant is zo groot dat het de groei belemmert. Een Brainport-delegatie gaat daarom de komende week naar Mexico om knappe koppen te winnen. Met PSV als grote trekker.
  6. EINDHOVEN - De politie Oost-Brabant gaat komend jaar containers vol met bewijsmateriaal uit het verleden doorploegen. De hoop is dat er sporen opduiken van onopgeloste (moord)zaken.
  7. HOOGELOON/EINDHOVEN/VELDHOVEN - Met deze zonnige Goede Vrijdag waren er ook veel motorrijders op de weg. Alleen hield niet iedereen zich netjes aan de verkeersregels. De politie had het druk met boetes uitdelen voor voornamelijk hardrijders.
  8. EINDHOVEN - De stichting Cultuur in Eindhoven (SCE) krijgt een tijdelijk mandaat van het college van B en W om subsidie toe te kennen. Daarmee repareert het stadsbestuur het juridische vacuüm dat is ontstaan door een uitspraak van de raad van state. Het mandaat is tijdelijk, tot eind volgend jaar. Daarna moet er een definitieve reparatie komen in verordening waarmee de taken en bevoegdheden van SCE zijn geregeld.
  9. EINDHOVEN De pannen erop gooien, de laatste loodjes, van een leien dakje gaan, allemaal gezegden die van toepassing zijn op het werk van deze twee leidekkers op de Paterskerk in Eindhoven. Aan de voeten van Jezus Waaghals op 57 meter hoogte brengen ze de laatste leien aan op de kerkspits.
  10. DEN BOSCH - Een jaar celstraf eist de officier van justitie voor een dodelijk ongeluk op de A50. De advocaat van de Nuenenaar die het ongeluk veroorzaakte, vindt die eis ‘absoluut niet passend.’
Created by LINELABOX