Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Steeds vaker duikt-ie op in het Eindhovens stadsverkeer: de Birò, een elektrisch karretje dat op de weg, op het fietspad én over de stoep mag. Het ED maakte een proefrit.
  2. EINDHOVEN - Varkens in Nood stelt dat er in Nederland enkele miljoenen meer varkens verblijven dan volgens registratiesystemen. Volgens sectororganisatie POV goochelt de stichting met cijfers; ze waarschuwde haar leden vorige week al bij voorbaat dat het rapport eraan zat te komen.
  3. EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
  4. DEN BOSCH - Een koperdief die niet voor het eerst werd betrapt, vertelt de rechtbank dat hij zijn leven wil beteren.
  5. DEN BOSCH - Vijf jaar cel voor de leider van de bende, 42 maanden voor de man met de scheikundige kennis en 26 maanden voor de belangrijkste handlanger. Zo straft de rechtbank betrokkenen bij een xtc-lab in de Eindhovense Gaasbeekstraat.
  6. EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”
  7. DEN BOSCH - Een 19-jarige Eindhovense krijgt twee jaar cel omdat ze volgens de rechtbank in Den Bosch medeplichtig was aan een overval op een Jumbo-filiaal aan het Nederlandplein.
  8. EINDHOVEN - Na bijna dertig jaar sluit de in Italiaanse schoenen gespecialiseerde winkel Alberto Bellini in Eindhoven de deuren. De winkel aan de Hooghuisstraat blijft nog open tot half april. Tot die tijd is er een opheffingsuitverkoop.
  9. De legale vuurwerkverkopers in Noord-Brabant hebben zich over het algemeen keurig aan de regels gehouden. Welgeteld één verkooppunt kreeg een boete opgelegd, maar in veel gevallen hadden de retailers hun zaakjes rond de jaarwisseling goed op orde. Dat zeggen de Brabantse omgevingsdiensten.
  10. EINDHOVEN - Dikke muren van piepschuim komen er in de grond te liggen tussen stukjes busbaan aan de Zanddreef en de Kastanjelaan in Eindhoven en de woningen. Om een einde te maken aan de trillingshinder
Created by LINELABOX