×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 849 niet laden

Nieuws uit het gemeentehuis

 1. Op maandag 22 april is het gemeentehuis gesloten. Er is ook géén avondopenstelling. De gemeentewerf, Milieustraat en Bestwijzer zijn op deze dag ook gesloten.

  Op maandag 22 april is het gemeentehuis gesloten. Dit vanwege Tweede Paasdag Er is ook géén avondopenstelling. De gemeentewerf, Milieustraat en Bestwijzer zijn op deze dag ook gesloten. Wij zijn u vanaf dinsdag 23 april graag weer van dienst. Wij wensen u fijne paasdagen!

  Website 24/7 beschikbaar

  Wist u dat u veel gemeentelijke producten of diensten ook via deze website kunt aanvragen? Die is 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar.

 2. 17 april was de huldiging van de Sportkampioenen 2018 in het gemeentehuis. Wethouder Rik Dijkhoff ontving 6 kampioenen.

  17 april was de huldiging van de Sportkampioenen 2018 in het gemeentehuis. Wethouder Rik Dijkhoff ontving 6 kampioenen. Best is trots op deze sportkampioenen! Het werd een gezellige bijeenkomst!

  Ontvangst Sportkampioenen 2018

  Klik op de foto om deze te vergroten

  Op de foto in willekeurige volgorde:
  Dewi van der Weide, Joël van der Weide, Sam Sieben, Mieke Scheffers, Marlene Swinkels, Els van Hapert

  Foto: Sandra van Leuken Fotografie

 3. We werken voortdurend aan het verbeteren van de dienstverlening richting inwoners en ondernemers. Dit doen we onder andere via een klanttevredenheidsonderzoek op onze website.

  We werken voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening richting inwoners en ondernemers. Dit doen we onder andere via een klanttevredenheidsonderzoek op onze website. De afgelopen maanden hebben we weer veel reacties mogen ontvangen waar we wat mee kunnen. Wij danken u hartelijk voor uw medewerking!

  Binnengekomen reacties

  Met uw reacties gingen we aan de slag. Zo voegden we trefwoorden toe om de vindbaarheid in de zoekfunctie te vergroten. Ook hebben we op een aantal pagina’s aanvullingen gedaan, bijvoorbeeld door openingstijden of andere nuttige informatie toe te voegen. Een aantal formulieren is aangepast zodat u vooraf weet wat u nodig heeft om een aanvraag te doen.

  Smileys op website en online aanvraagformulieren

  U vindt groene (tevreden), oranje (neutraal) en rode (ontevreden) smileys op onze pagina’s en webformulieren. Wij vragen u een smiley te kiezen. Daarmee geeft u aan hoe gemakkelijk u de informatie kon vinden en of deze helder was. Kortom: hoe tevreden u bent. Daarna krijgt u nog een paar korte vragen.

  Helpt u ook mee?

  Vindt u dat onze dienstverlening beter kan? Geef dan ook uw reactie via de website. Als u een e-mailadres of telefoonnummer achterlaat, kunnen we ook aan u terugkoppelen wat we met uw reactie gedaan hebben of om meer informatie vragen wanneer we vragen hebben over uw reactie. We werken graag samen met u aan de verbetering van onze dienstverlening!

 4. De Jeugdraad van de gemeente Best reikt ook dit jaar weer het jeugdlintje uit. Op 15 april ontvingen Mats Keulstra (15) en Jasper Versteegh (14) een lintje van burgemeester Hans Ubachs.

  De Jeugdraad van de gemeente Best reikt ook dit jaar weer het jeugdlintje uit. Op 15 april ontvingen Mats Keulstra (15) en Jasper Versteegh (14) een lintje uit handen van burgemeester Hans Ubachs. De uitreiking vond plaats op het Heerbeeck College.

  Mats Keulstra

  Mats is zeer actief betrokken bij de atletiekvereniging Generaal Michaëlis in Best. Naast school, waar Mats dit jaar eindexamen mavo doet, en zijn eigen sportcarrière geeft Mats ook nog twee keer per week training aan de jeugd pupillen A. Dit doet hij met veel overgave en inzet. Hij is er altijd. Zelfs bij wedstrijden is hij er altijd bij om tips te geven en aan te moedigen.
  Mats is niet alleen een goed voorbeeld en een bron van inspiratie voor de jeugd van de atletiek vereniging, maar hij is ook echt een hele goede coach en trainer.

  De Jeugdraad vindt dat Mats een jeugdlintje verdient omdat hij al lange tijd als vrijwilliger betrokken en actief is bij atletiekvereniging Generaal Michaëlis in Best.

  Jasper Versteegh

  Jasper is al enkele jaren actief bij voetbalvereniging Best Vooruit. Hij is keeper - speler van de JO14-1 en daarnaast zet Jasper zich uitgebreid in als vrijwilliger van deze vereniging. Dit doet hij op verschillende manieren.
  Hij is al een aantal jaar als scheidsrechter actief bij het fluiten van de jeugd en volgt hiervoor ook cursussen bij de KNVB. Veel zaterdagen is hij ’s ochtends vroeg al op het voetbalveld te vinden in zijn grijze scheidsrechters tenue. Jasper is ook al een paar keer ingezet als grensrechter bij wedstrijden van de hogere teams. Hij heeft ook al een paar wedstrijden mogen fluiten bij PSV. Bij toernooien van de jeugd is Jasper ook altijd actief als scheidsrechter.
  Jasper geeft sinds een paar jaar training aan de mini’s als hulptrainer. Jasper is er altijd. Hij is enthousiast en fanatiek. Hij gaat op een hele leuke manier met de kleintjes om en weet hen enthousiast te maken en te houden voor het voetballen.

  De Jeugdraad vindt dat Jasper een jeugdlintje verdient omdat hij al lange tijd als vrijwilliger betrokken en actief is bij voetbalvereniging Best Vooruit.

  Foto's: Groeiend Best

 5. Op maandag 15 april om 18.30 uur vindt er een hoorzitting plaats van de kamer Grondgebiedzaken van de Onafhankelijke Commissie voor de Behandeling van Bezwaarschriften.

  Op maandag 15 april om 18.30 uur vindt er een hoorzitting plaats van de kamer Grondgebiedzaken van de Onafhankelijke Commissie voor de Behandeling van Bezwaarschriften.

  Agenda

  Het volgende bezwaarschrift wordt die avond behandeld:

  18.30 uur:
  Het bezwaarschrift gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 21 januari 2019, waarbij besloten werd tot het gedeeltelijk afwijzen van het handhavingsverzoek op het perceel aan de Broekdijk 2A te Best.

  19.15 uur:
  Het bezwaarschrift gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 24 januari 2019, waarbij besloten werd tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van 12 wooneenheden en een multifunctionele ruimte op adres Zevensprong ongenummerd te Best.

  Meer informatie

  De hoorzitting is openbaar en vindt plaats in spreekkamer 2.44 van het gemeentehuis. Voor nadere informatie, kunt u tussen 9.00 en 12.00 uur terecht bij mevrouw G. van Eck van Intern Advies, Juridische Zaken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360216.

 6. Dit vanwege de installatie van een update. Onze excuses voor het ongemak.

  Vanwege een update kunt u op maandag 8 april tussen 22.00 en 1.00 uur geen online aanvraag doen voor een geboorteaangifte, verhuizing of huwelijk of partnerschap registreren.

  Onze excuses voor het ongemak.

   

 7. Op vrijdag 29 maart reikte burgemeester Hans Ubachs geldprijzen uit aan de drie prijswinnaars van de Afvalbingo die tijdens de Landelijke Opschoondag gespeeld kon worden.

  Tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart konden deelnemers een heuse Afvalbingo spelen op basis van het aantal ingezamelde en gevulde vuilniszakken vol zwerfafval. Mede dankzij de feestelijke Afvalbingo was de opschoonactie erg succesvol. Alle kinderen met een volle bingokaart werden beloond met een uniek en milieuvriendelijke prijs. Op vrijdag 29 maart reikte burgemeester Hans Ubachs geldprijzen uit aan de drie prijswinnaars.

  1. Bewonersoverleg Best Oost
  2. Jagersvereniging Best
  3. Basisschool Immanuël

  Jonge afvalhelden in actie!

  In de week vóór de Landelijke Opschoondag kwamen al honderden leerlingen van Basisschool Immanuël en Kindcentrum De Kiezel in actie om zwerfafval rondom de scholen op te ruimen. Dankzij hen was geen plastic zakje, sigarettenpeuk, plastic flesje, snoeppapiertje of blikje veilig.

 8. Een kermisbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Daarom organiseert Kermis Best ook dit jaar een prikkelarme kermis.

  De kermis zorgt bij veel volwassenen en kinderen voor veel plezier. De meesten genieten ervan. Zij gaan een attractie in, lopen rond en genieten van de sfeer, eten en drinken iets en hebben geen moeite met de geluiden, de muziek en de lichteffecten die bij de kermis horen.

  Prikkelarme kermis

  Toch is een kermisbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Zij mijden vaak de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Daarom organiseert Kermis Best ook dit jaar een prikkelarme kermis. Kinderen en volwassenen, die anders geen plezier beleven aan de kermis, kunnen nu wel genieten van de kermis.

  De prikkelarme kermis is op zaterdag 6 juli a.s. van 11.00 uur tot 13.00 uur. Er is zo min mogelijk rook en licht(flitsen) te zien en de muziek is gedempt (minder dan 35 decibel). De bezoekers krijgen ruim de tijd om in en uit de attractie te stappen. De draaisnelheid is indien mogelijk aangepast.

  Oproep vrijwilligers

  De organisatie zoekt vrijwilligers die op zaterdag 6 juli a.s. tijdens de prikkelarme kermis willen helpen. We zoeken onder andere mensen die kunnen assisteren bij het in- en uitstappen. Bent u minimaal 18 jaar en wilt u graag twee uurtjes helpen? Stuur dan een e-mail naar b.van.gool@gembest.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, telefoonnummer en leeftijd. Degenen die zich aanmelden, ontvangen in mei meer informatie.

 9. Het wegontwerp en de benodigde geluidsmaatregelen voor dit traject zijn bekend. Rijkswaterstaat organiseert een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 april tussen 18.00 en 21.00 uur.

  Het wegontwerp voor de verbreding van de A58 tussen Eindhoven en Tilburg en de benodigde geluidsmaatregelen voor dit traject zijn bekend. Rijkswaterstaat organiseert een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 april tussen 18.00 en 21.00 uur. Deze bijeenkomst is bij ’t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot. U bent van harte welkom.

  Inloopbijeenkomst

  Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u aan de hand van (digitale) tekeningen het wegontwerp bekijken en het ruimtebeslag in de omgeving zien. Ook de te verwachten geluidsmaatregelen zijn hierin verwerkt. Deskundigen van Rijkswaterstaat en Witteveen+Bos staan voor u klaar om vragen te beantwoorden. Om 18.15 uur, 19.15 uur en 20.15 uur vindt een korte presentatie plaats over wet- en regelgeving op het gebied van geluid en geluidsberekeningen.

  U kunt binnenlopen op een tijdstip dat u schikt tussen 18.00 en 21.00 uur. U hoeft zich voor deze bijeenkomst niet aan te melden.

  Vervolgproces

  Naar verwachting stelt de Minister van Infrastructuur en Waterstaat voor de zomervakantie het ontwerptracébesluit vast voor de verbreding van de A58 op het traject Eindhoven-Tilburg. Dit is inclusief de bijbehorende achtergrondrapporten. Op dat moment organiseert Rijkswaterstaat opnieuw informatiebijeenkomsten om toelichting te geven op de plannen. U kunt een formele reactie (zienswijze) indienen op de documenten die ter inzage worden gelegd. Meer informatie hierover volgt onder andere via www.InnovA58.nl, een advertentie in de lokale bladen en de Staatscourant.

  Meer informatie

  De actuele stand van zaken van het project staat op de website www.InnovA58.nl. Heeft u nog vragen of suggesties? Neem dan contact op via: InnovA58@rws.nl.

 10. Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Hoe? Lees verder voor alle mogelijkheden.

  U kunt op donderdag 23 mei stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Dat kan via de volgende mogelijkheden:

  Stemmen bij volmacht

  Het is mogelijk om bij volmacht te stemmen.

  Stemmen per brief

  Het is voor inwoners van de gemeente Best, die op de dag van de stemming in het buitenland zijn, mogelijk om hun stem uit te brengen per brief. U moet zich hiervoor registreren bij de gemeente Den Haag. Dat kan tot en met 11 april 2019.

  Stemmen met een kiezerspas

  U kunt in een willekeurig stembureau uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Voor de beschikbare stemlokalen verwijzen wij u naar onze website.

  Europese burgers die in Nederland wonen

  Als Europees burger, woonachtig in Nederland, kunt u ervoor kiezen in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U moet zich dan wel registreren. Wilt u in uw land van herkomst stemmen voor de Europese verkiezingen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland heeft geregistreerd. Dit kunt u navragen bij de gemeente.


  De officiële publicatie vindt u op www.overheid.nl.

Created by LINELABOX